Wednesday, February 27, 2008

Ubat Subur

Wah....bila baca balik title hari ni...cam lawak lak...ubat subur....kikiki...tapi ramai gak yg nak tau ubat apa aku dapat from doc kan..especially yuzz...

so...borak punya borak dengan Dr. Halimah (Dr. Sajidah takder yesterday), dia bagi aku ubat Oralmet, kena makan two times daily and another one is Ovinum yang itu 5 tablets jer. Kena makan start today malam. Pastu ada pulak dia bagi tips ok...dia cakap bersama dengan suami selang sehari selepas habis period. Hari-hari pun boleh, tapi sperm lebih kuat kalau ada satu hari rehat. Wah...tu dia.......tips from doc. Thanks doc...nasib u bagi tips tu, kalau tak I nak seksa my husband utk few times daily....huahuahua...(joking).

12 comments:

mama ranggie said...

muahaha...lepas hubby u dr kena seksa...hehehe...

ita.itu said...

ooh kena gak ek mkn ubat....nape ye umi

Umi Mia said...

hehehe...dia kira bernasib baik lah tu...hahaha

kena makan ita...sebab I betul2 nak try dapat baby...so I cuba dengan ubat sekali...setahun cuba tanpa ubat..tahun kedua ni cuba dgn ubat lah pulak....

viruspadu said...

hahahaha kelakar plak

seksa ajer

bila lagi nak seksa kan

Jie said...

sapa yg kena tuuuuuu......ha ha ha ha


2 minggu lepas period mmg waktu subur pompuan


Baca artikel ni :

"Kajian oleh Universiti Putra Malaysia (UPM) di sekitar Lembah Klang beberapa tahun lalu mendapati air yang kita gunakan setiap hari, yang keluar melalui paip di rumah, mengandungi 20 kali ganda bahan berasaskan hormon wanita, iaitu estrogen, berbanding yang sepatutnya.

"Penemuan ini membawa kepada perkaitan kemandulan di kalangan lelaki di negara ini kerana kehadiran hormon estrogen yang berlebihan boleh mengganggu pembentukan sperma yang baik yang diperlukan untuk mempersenyawakan sel telur.

"Hormon yang dipercayai datang daripada hasil ternakan ladang yang disuntik untuk mendapatkan daging yang lebih banyak itu tidak dapat ditapis atau dibersihkan sepenuhnya," katanya.

'Pencemaran' alam sekitar ini dikhuatiri mungkin menjadi faktor penyumbang terbesar kerana hampir seluruh negara dibekalkan air yang dikitar semula.

Umi Mia said...

alamak kak jie...payah ni...nak pesan husband suh minum air mineral jer lah...hihihi....

p.e.e.p.a said...

hmmm...wear n tear lil sperm..sian..
tp kadang2 nicely tortured tu bes juge kan =)

umimia, itu 1-0 exercise..ade yg praktis 5-0: meaning, selang 5ari baru make love smata2 nak kan sperm yg super-duper active..haaa cmne tuh.sanggup?=P (xsesuai utk asian kot.ihiii)

Elyn said...

erm.... kelakar pun ado tp x paham pun ado.....

Y u Z z 9071 said...

ooo cam tu ..

ila tak tahulah nak makan ubat ke tak?..

Umi Mia said...

apa peepa....5-0...lama tuh...hiks..

apa yg ko tak paham cik elin oit...meh aku explain..tapi bagitau lah tak paham yg mano...tak pun suh laki hang explain..i think..he will be more than happy..hiks...

Ila...tanya pendapat doc dulu..kalau dia cakap boleh makan...hang makan jer lah...kita mencuba tuhan yg menentukan...

Anonymous said...

hai..kak saye saje jer cari name ubat oralmet nie dlm website..laz2 jumpa blog akak..pastu yg kelakarnya akak tulis nama doc halimah ngan sajidah..semlm saye pon baru jer g amik ubat nie kt doc halimah dr klinik fauziah kt tmn watan..pelik tp benar..

Anonymous said...

salam..nk tnye la..sy gn gak ovinum tue..tp 2 tablet sehari..
tp br je pas mkn nie..so,xtau la hasil die cmner..awk cuba cmner?berjaya x?