Monday, March 23, 2009

Kolam Renang DBKL Cheras

Every saturday gonna be mother and daughter day for Mia and I. Why???? because on saturday her father gonna be full day at work and at nite is his badminton nite with his frens (tapi ahad...walau badan dia sesakit mana pun..dia totap kena main badminton ngan mak budak ni gak...ekkkk jgn lupa haaaaaaa). So, what did we do last saturday??!!!...besttttttt...bawak Mia mandi kat kolam renang DBKL depan HUKM tu. First time kami pergi so time masuk pun tak familiar langsung ler...main redah jer...kami sampai setengah jam lebih awal. So...kami makan eskrem dulu.....
Kolam Renang DBKL Cheras, dikatakan bertaraf antarabangsa. Pada aku kemudahan yang sangat bagus dan selesa. Aku ingatkan mesti crowded dengan manusia hari sabtu petang tu tapi sangkaan aku meleset. Takderlah crowded, tapi orang masihlah ramai. Elok-elok jer...
Seronok sangat Mia mandi, siap dapat kawan baru lagi. Mia ni mana-mana pergi pun mudah jer dapat kawan baru. Tapi nama dia tak tau...kalau org tu bagitau pun..kejap jer dia ingat.
hehehehe...kalau korang nampak..itulah paras air kat kids pool. Yang bagusnya kids pool ni ada dua bahagian. Bahagian yang lebih besar dan lebih ramai budak ada kat sebelah tu. Tapi kami duduk kat kawasan yang less popular dan maybe air dia lebih cetek lah.
Itupun Mia dah seronok sangat. Seronok umi tengok anak seronok. Macam biasa, Mia tau limit dia untuk berhenti main. Paling kuat pun, sejam jer dia akan main. Bukan aku yang tetapkan limit tu tapi dia sendiri yang decide. Cukup sejam dia pun cakap 'finish'. Tak perlu aku nak menjerit panggil dia naik atau tunggu sampai jari dan bibir dia dah kecut biru.

Pandai anak umi....


ini muka Mia lepas mandi dan on the way balik ke rumah. Aku tanya 'Mia happy?' Dia jawab 'Happy sangat...umi..thanks umi' sambil peluk lengan aku...Mia memang pandai ambik hati orang dan pandai sangat appreciate orang...tu yang buat aku lagi jatuh cintaaaaaa kat anak aku ni.

Info untuk korang;

Sessi:

Isnin - Jumaat : (petang) 2.00 pm - 5.00 pm, (malam) 6.00 pm - 9.00 pm

Sabtu, Ahad & Public Holiday : (pagi) 9.00 am - 12.00 pm, (petang) 2.00 pm - 5.00 pm, (malam) 6.00 pm - 9.00 pm

Fee:

Isnin - Jumaat : Dewasa RM2.00, Kanak-kanak (sorry..wa lupa aaaa..singgit kot)

Sabtu, Ahad & Public Holiday : Dewasa RM3.00, Kanak-kanak RM1.00

11 comments:

Y u Z z 9071 said...

mak mia tak join masuk swim sekali ke....

Munirah Abd said...

besnya mia g swimming..

hehe mia ni remind me one of my cousin..
sgt suka memuji dan mengambil hati org dan juga sgt bersimpati..

plg xleh tahan..penah dia tgk ada sorang nenek tua..
then bukak beg ibu dia teramik lak rm50 and bagi nenek tu..
ibu dia xperasan bila perasan tercengang di situ....
xleh nak kata apa dah..sbb dah bagi..hiksss

over baik hati my cousin nie.

miezi said...

sini la tempat sy belajar swimming kecik-kecik dulu.

adenium said...

rose... bila nak swimming sesama..hhahaha...err..ke gi gym erk..???

Umi Mia said...

Ila,
camner mak mia nak join..sape nak nengok Mia lak nanti...tapi mak mia amatlah jeles sekali sbb tak dpt join...

munirah,
fuhhhh...kalau Mia cam cousin u...nanges I okeh...limaplohenggit...manyak tu

miezi,
ooo yer ker....ingat nak antar Mia masuk kelas swim tu..tapi nengok coach dia main campak budak dlm pool..wa cancel...gerunnnn

Sid,
soon...soon....i nak gi soping the suit dulu..ngehngehngeh...tapi gym pun cantik...u set the date nanti i bwk baju...we can play badminton or squash jugak..kan...

suw said...

kannnnn..sonok sangat kalo dihargai :P

miezi said...

kak.dari campak tu la nnt leh floating sendiri. plus, swimming ni kena dari budak. besar sok sure best tau berenang :)

Umi Mia said...

suw,
sonok..lagi2 dari org yg kita sayang....

miezi,
serius???hang pun kena campak ka dulu?akak pun tau berenang gak, belajar bila dah besar..tak yah kena campak pung...belajar dgn kawan-kawan jer...reramai pegang badan bg float...

ada budak pernah lemas tak???eeeiii seriau aku tengok ah...

Elyn said...

aku pun aritu member ajak msk kelas swimming, tp takut la plak pikir kang lemas hahaaha

azreen said...

bertuah u Rose dapat Mia yg tahu menghargai dan mengambil hati.....dia mmg budak yg comellll.....

Umi Mia said...

elyn,
kita ni dah besar...dia tak campak dah ke kolam...dia suh kita campakkan diri sendiri...at least kita boleh control diri kita...yer ker..hehehe

kak azreen,
thanks kak...sekurang2nya dia pandai menyejukkan hati sy....