Tuesday, June 23, 2009

Make-up class with Redglow - Part II


Mari kita tengok cara-cara mekap yang betul daripada Redglow. Penerangan ringkas jer lah yer. Kalau korang nak tau lebih lanjut, better korang pergi sendiri kelas make-up yang Redglow anjurkan. Nak tahu lebih lanjut pasal kelas mekap semua tu..boleh check di blog Redglow, and klik kelas mekap untuk melihat jadual bulan Julai dan Ogos atau SILA SMS NAJWA di 0123588999. Masing-masing tekun dengar penerangan dari Ina dan Najwa
Mula-mula trim sikit bulu kening bulu mata yang mana nak pakai pasni....
Seterusnya apply base
Nota kena tulis okeh..tak tulis...mak hangkat adalah jeling maut....
Beg doraemon make-up professional brush set....meghiahhhhhproduk rawatan muka dari Redglow
sapu base dan seterusnya foundation dengan rata
sehingga kulit nampak flawless Ina memberi penerangan sambil kami merujuk nota yang diberikan
shading jangan lupa untuk menampakkan muka lebih bujur dan kurus.
nota tetap kena ambik....walaupun sudah pro okeh..jangan malas-malas...
Anak-anak hangkat..tekun memerhati
Ina menegaskan cara pemakaian shading yang betul
Sambil diperhatikan Najwa
ermmm....cenggitu rupanyaaaa....
Seterusnya loose powder
Dipakai secara menyeluruh sehingga ke bahagian leher
hi-lite untuk mata
Ina terangkan bila masa kena guna applicator dan bila masa boleh gunakan jari dan di bahagian mana yang perlu diletakkan..ada 3 bahagian yer kawan-kawan
Gegirl dengan lenovo mummynya....mengarang cerita
sapu lebihan mekap mata dan loose powder dengan fan brush.....Ayu The Sun.....dengan muka paling tekun dan seriusSid, mayang sari ajukan soalan berkenaan pilihan foundation dan shading yang betul untuk kaler kulit berlainanDiana-K atau Yan yang tetap comel dan cantik walau tanpa secalit mekap Dila.... cerah oooo kulit lepas guna bedak sejuk Aku yang........welllllllllll....selenga....Peserta paling cilik sekali...pasni kalau Gegirl lagi terer mekap dari GBM semua....jangan peliklah...dah sah sah mentor dia...mummy dia sendiri...
blablablabla..skip banyak part...terus mascara yer kawan-kawan (kalau nak tau lebih lagi apa yang diaorang buat before apply mascara..kenalah ikuti kelas redglow..banyak tips2 berguna)
and...............tadaaaaaaaaaaaa....siap

sudah vogue devas kebabom

Sebenarnya bab mata adalah lebih rumit cara mekapnya. Yang itu adalah part paling penting untuk belajar. Dengan mekap mata yang betul, kita akan nampak lebih menyerlah.

Tak percaya!!!!!!...percayalahhhhhh

......bersambung

8 comments:

Munirah Abd said...

Aku yang........welllllllllll....selenga....


kita tukar word bold tu kepada rockkkkkkkk...u always rock la kak!! hehehhe..

azreen said...

mmg vogue!!!!!

lada hijau said...

Ya Tuhannn... Lada Hijau cuma kenal pelembab bibir jer... hahahaha...

lada hijau said...

Aiks... apsal kuar 2 kali hah? Yah Tuhannnn... hehehehe

Umi Rose said...

munirah,
rockkkkk...ahahaha...kelakar pulak rasa...

azreen,
sekali-sekala bergaya jer

lada hijau,
kena tingkatkan skill tu...ok apa2 sekali-sekala melawa...

kojah said...

meletopppppppppp!!

Umi Rose said...

kojah,
pommmmmmmmmmmm (kata meletop)

::narita:: said...

kak rose..
sesi grooming nie menarik la..
bole join ke..