Friday, December 10, 2010

Norcolut my saviour

Yeay...dapat makan nasi kukus ayam dara from sg. besi smalam...

Peod pun dah berhenti (sbb makan Norcolut)...terpaksa gak makan ubat stop peod, wa dah tak tahan dah nanggung...esok patut kena jumpa doc...tapi.......tapi.......malas...boleh?!

Bosan lah selalu jumpa doc ni..walaupun bukan duit haku dan duit kompeni laki haku tapi tettap....bosannnnnnnn giler.....

Agak-agak, farmasi kat luar boleh jual Norculut without prescription tak? ermmmm....

6 comments:

MamaYatie said...

saya yg cetek ilmu, 1st time dengar pasal ubat berenti kan peod..tq for sharing..even though saya diberikan Allah Taala kesihatan yg baik tp tetap kena amik tahu..who knows kendian hari..

UmiMia said...

Yatie,
ubat jenis cam ni org selalu gunakan time nak pergi haji kalau tak silap...

Anonymous said...

biasanya ubat ni dia ada kesan ...sbb tu doc kene monitor,kak rose jgn amik ubat w/out doc prescrption tau...bahaya

ubat stop period or bg dtg period dtg mostly adalah hormon...akak better pi gynea utk further checkup

***get well soon,sis **

UmiMia said...

Dik Anon yang baik,

thanks dik, for reminding me..dah tanya doc before beli...dia cakap boleh beli kat luar, tapi sebaik peod berhenti akak akan stop ambik norcolut...doc kata leh jumpa next year..tak nak jumpa bulan ni pun takper...yeayyyy

tigrismalaya said...

hi..dah lamer sy xmengodek blog nie..maklumla last year mcm xkoser n berblog

tis month angin kus2 kembali datang..selamat BW kembali antara kita

zie said...

norcolut nie ubat benti period ke? napa saya yg xperiod2 nie doc bagi norcolut ek? aduss...help me dear..hiihihi